You are currently viewing דיקור סיני למערכת העיכול – טיפול בדיקור למערכת העיכול

דיקור סיני למערכת העיכול – טיפול בדיקור למערכת העיכול

דיקור סיני למערכת העיכול- תרומות ותועלות הדיקור על מערכת העיכול

במאמר אני אפרט בנושא דיקור סיני למערכת העיכול, כיצד ניתן להשפיע ולעזור לגוף באמצעות הדיקור.

הידעת ש:

  • בממוצע האדם אוכל כ- 30,000 ק"ג מזון במהלך חייו. הכמות שווה למשקלם של 6 פילים.
  • בכל יום הפה מייצר ליטר 1 של רוק.
  • הקיבה  מסוגלת להתנפח עד פי 20 מגודלה המקורי.
  • הקיבה מחדשת את תאיה אחת לשבועיים, אחרת מיצי הקיבה יעכלו אותה לחלוטין.
  • נפיחה ממוצעת מורכבת מ-59% חנקן ,21% מימן, 9% דו- תחמוצת הפחמן, 7% מתאן ו-4% חמצן. המרכיב המסריח שבנפיחה הינו מימן גופריתי. תזונה עשירה בגופרית כמו מוצרי חלב, ביצים, כרוב ושעועית תביא לנפיחות בעלות ריח עז ביותר.
  • מרבית האנשים פולטים נפיחות כ-14 פעמים ביממה שהן כחצי ליטר גז. בניגוד למיתוס, נשים אינן משחררות פחות גז מגברים (הן רק מסתירות זאת יותר טוב).
  • טמפרטורת נפיחה מגיעה ל-37 מעלות צלזיוס ולמהירות של 3 מטר בשנייה שהם קצת יותר מ-10 קמ"ש.
  • הצחוק יפה לבריאות. מחקרים מהשנים האחרונות מראים שהצחוק מקטין את הורמוני הדחק (סטרס) ומחזקים את מע' החיסון.
  • ילדים בני 6 צוחקים בממוצע כ-300 פעם ביום בעוד מבוגרים צוחקים בין 15 ל-50 פעמים ביום.
  • אחראית לקליטת המזון ולפירוקו למרכיבי התזונה כדי לספוג את רכיבי התזונה לזרם הדם ולסלק מהגוף חלקי מזון שאי אפשר לעכלם.
  • מתמשכת מהפה ועד פי הטבעת ואורכה הממוצע הוא 9 מטר כאשר אורך המעי הדק הוא 6.5 מטר בממוצע והמעי הגס 1.5 מטר.
  • בדרכי העיכול נכללים הפה והשיניים, הגרון והוושט, הקיבה, המעי הדק, המעי הגס, החלחולת ופי הטבעת.
  • בעיכול משתתפים איברים נוספים שהם מחוץ לצינור העיכול: הלבלב, הכבד וכיס המרה.
  • בכל אחד מאיברי צינור העיכול והאיברים האחרים שמשתתפים בעיכול יכולות להופיע בעיות שיגרמו לקושי בעיכול וספיגת המזון.
  • תהליך העיכול מתחיל עוד לפני הכנסת המזון לפה. וזאת ע"י הריח של האוכל. חוש הריח הוא החוש הישיר ביותר ומגיע מהאף אל המוח.
  • הריח גורם להפרשת רוק בפה ולהפרשת חומצה בקיבה שמכינה את הקיבה לקליטת המזון. לכן חשוב להריח את האוכל ושלאוכל יהיה ריח טוב, דבר שמגרה אותנו ואת המערכת לעכל ולאכול.
  • בהכנסת האוכל לפה ולעיסה טובה ויסודית שלו אנו מתחילים כבר את פעולת פירוק האוכל לחלקיקים קטנים יותר וכך הרוק שהופרש קודם לכן יכול לעטוף את המזון. בתוך הרוק ישנם אנזימים ונוגדנים שמפרקים חלבונים וחד סוכרים, מרחיקים חיידקים ומונעים עששת.
  • על הלשון יש פקעיות טעם שהם קצוות עצבים שבאמצעותם אנו חשים את הטעם של האוכל.

הרפואה הסינית

לפי רפואה סינים ישנם חמישה טעמים: חמוץ, מר, מתוק, חריף ומלוח.
יש חשיבות לכך שאדם יאכל בתזונה את כל חמשת הטעמים. לפי הרפואה הסינית אפשר לטפל בבעיות בגוף באמצעות הטעמים, דיקור סיני למערכת העיכול מהווה פתרון ובעיות נוספות.
לדוגמה: נשים בתחילת ההיריון רוצות בדרך כלל מאכלים חמוצים. החמוץ קשור לכבד שהוא האיבר שמושפע בצורה הרבה ביותר מכל אותם הורמונים של תחילת ההיריון והוא לפי הרפואה הסינית מביא את הדם לרחם.
הטעם החמוץ מכווץ ומסייע בעיכול ובהטמעת מינרלים ולכן טוב להפסקת הקאות.
האוכל יורד בגרון דרך הוושט ומגיע לקיבה. הקיבה מפרישה שלושה חומרים:
  • חומצת מלחHCL –  החומצה יוצרת אווירה חומצית של pH2.5. תפקיד החומצה להגן מפני חיידקים שנכנסים דרך האוכל והאוויר ולעזור בהתחלת פירוק החלבונים ובספיגת אבץ, סידן ומגנזיום שחיוניים לבניית העצמות ו12 B שחיוני למערכת העצבים ולבניית הדם.
  • פפסין – אנזים שאחראי על פירוק חלבונים.
  • גסטרין – ג'ל הגנה לקיבה ולאיברי המעי. לולא ג'ל זה הקיבה הייתה מעכלת את עצמה בתוך זמן קצר.

טיפ

בזמן תחילת ההיריון אני ממליץ לבשל קליפות מנדרינה מיובשת או טרייה במים חמים ולשתות את המים. הטעם החמוץ – מר מצוין לבחילות בוקר בהריון.לקביעת פגישת ייעוץ או טיפול בדיקור סיני למערכת העיכול צרו קשר דרך האתר או בטלפון.

כתיבת תגובה