לימודי רפואה סינית – על חוד המחט

לימודי רפואה סינית- על חוד המחט- מקצועות לימודי ועוד

מאז החלו לימודי הרפואה הסינית להתמסד בארץ, בשלהי שנות ה – 80, רק הלכה ההפופולריות שלהם וגברה – גם מצד הדרישה לטיפולים ולמטפלים בתחום וגם מצד אלה המבקשים ללמוד. עם הזמן, התרחבו תחומי הלימוד וכיום הם כוללים כמה שיטות הנכנסות לקטגוריית הרפואה הטבעית ורובן ככולן נחשבות – בטעות – לשיטות מתחום הרפואה הסינית. למעשה, נטורופתיה, הומאופתיה, רפלקסולוגיה, פרחי באך, ארומתרפיה ועוד כמה שיטות, אינן חלק מתורת הרפואה הסינית ועומדות בפני עצמן. רובן גם פותחו בשלבים מאוחרים בהרבה, כמו המאה ה – 19 ואילך, שלא כמו הרפואה הסינית שהיא בת אלפי שנים.

מקצועות הרפואה הסינית כוללים את הדיקור הסיני (אקופונקטורה), מוקסה, כוסות רוח, צמחי מרפא, עיסויים כמו שיאצו וטווינה ושיטות מניעה כמו טאי צ'י וצ'י קונג. כל השיטות הללו הן חלק מתורה שלמה של רפואה סינית (להבדיל מהשיטות שנמנו קודם לכן, אשר אינן חלק מתורה שלמה) ואפשר ללמוד אותן בהרבה מוסדות נחשבים ברחבי הארץ.

חלק מהמקומות הם בתי ספר מקצועיים, המלמדים אך ורק את מקצועות הרפואה הטבעית לסוגיה, כמו מדיקולג', מכללת מהות, מכללת רידמן ועוד וחלק הם מוסדות וותיקים כמו סמינר הקיבוצים, האוניברסיטה הפתוחה וכמה מהאוניברסיטאות הגדולות המציעות מסלולים של לימודי תעודה. סממן נוסף של התמסדות התחום הוא הכרה של גופים ציבוריים בלימודים הללו וסטודנטים יכולים להשיג מלגות לימודים ממגוון גופים – ציבוריים ופרטיים וכן לעשות שימוש בכספי הפיקדון האישי, על מנת לשלם את שכר הלימוד, או את חלקו.
לימודי רפואה סינית אורכים שנה – ארבע שנים, בהתאם למקצועות הנבחרים ולמוסד הלימודים. ישנה אפשרות ללמוד רק את אחת השיטות (עם התעמקות בפילוסופיה הסינית וההיסטוריה של הרפואה) ואפשר ללמוד במסלול משולב הכולל כמה שיטות. ישראל מתחילה ליישר קו עם המגמה המערבית ומאפשרת לימוד לתואר ראשון, בשיתוף עם מוסדות לימוד בסין ובארה"ב. בסין עצמה ניתן ללמוד את מקצועות הרפואה הסינית לתואר ראשון ולתארים מתקדמים, במשך שנים רבות.
תנאי הקבלה ללימודי תעודה אינם קשים, אבל הלימודים עצמם כוללים תכנים מורכבים מעולם הרפואה הסינית והמערבית (הקונבנציונאלית), כמו פתולוגיה, אנטומיה, פיזיולוגיה, כיצד לקרוא בדיקות מעבדה, עזרה ראשונה והחייאה. שאר התכנים נקבעים בהתאם למקצוע הנלמד, אבל כל המסלולים כוללים שעות תרגול רבות, התנסות עצמית בטיפולים, התמחות במרפאות רפואה משלימה של קופות החולים, או של מוסדות הלימוד עצמם, נוכחות של לפחות 80% בכל השיעורים והמפגשים ונוכחות של 100% בהתמחות.

קרא עוד: דיקור סיני

לפוסט הזה יש תגובה אחת

כתיבת תגובה