היפוכלורידריה – חסר בחומציות במערכת העיכול
מהי היפוכלורידריה? ואיך ניתן לטפל בה באמצעות דיקור סיני.
בניגוד לאולקוס שהוא עודף חומציות במערכת העיכול קיימת בעייה הפוכה. קיימות לכך מספר סיבות.
- אי שימת לב לאוכל שנכנס לפה. אי הרחה ויצירת גירוי מהאוכל טרם אכילתו מונעת את ההפרשה המוקדמת של החומצה. כיום אנשים אוכלים תוך כדי קריאת עיתון, עבודה מול המחשב, צפייה בטלוויזיה. מלבד הבעיה בהפרשת החומצה גורמת התופעה לאכילת יתר.
- שתיית מים או משקאות אחרים תוך כדי האוכל. הנוזלים מדללים את מיצי הקיבה.
- אי לעיסה טובה של האוכל.
- תרופות כמו סותרי חומצה ואנטיביוטיקה לאורך זמן.
- אכילת אוכל קר ,נא ולא מבושל כמו סלטים חיים (בעיה של נערות).
היפוכלורידריה- הסימפטומים
- כאב בטן חזק באפיגסטריום לאחר האוכל, או הרגשת תקיעות ומלאות.
- צרבת. המזון שנמצא זמן רב מדי בקיבה מתחיל לתסוס ולייצר גזים. הגזים דוחפים את המזון למעלה. בנוסף הגוף מנסה לטפל בתקיעות המזון ומייצר חומצה נוספת. הגזים דוחפים גם את החומצה למעלה עם המזון לכיוון הושט. בניגוד לקיבה אין לוושט את ציפוי הגסטרין שמגן מפני החומצה ולכן נוצרת במקום צריבה ואנו חשים כאב. לאורך זמן הוושט תהפוך לדלקתית.
- יציאות של מזון בלתי מעוכל.
- בחילות או הקאות לאחר האוכל (אצל תינוקות שמערכת העיכול אינה מפותחת אצלם נגרמות פליטות).
- עייפות גדולה לאחר האוכל.
- ליחה ונזלת לאחר האוכל. הדבר נוצר מחלבונים שלא התפרקו בצורה טובה בקיבה. הגוף מזהה אותם כאנטיגנים פולשים ותוקף אותם.
- גזים כתוצאה מהאוכל שתוסס בבטן.
היפוכלורידריה – טיפול בדיקור
לרפואה הסינית שפועלת כבר אלפי שנים יש יכולת לטפל בבעיה מציקה זו בצורה מצוינת ע"י שימוש בדיקור, צמחי מרפא והקניית אורך החיים והרגלי אכילה נכונים שהם הגורמים העיקריים להופעת הבעיה.
- אכילה באיטיות בנחת ובשעות מסודרות תוך התרכזות באוכל.
- להימנע משתייה חצי שעה לפני האוכל או שעתיים לאחריו. במידה ששותים יש לשתות מעט ובלגימות קטנות.
- במידה שחסר החומציות חמור יש לאכול בהתאמה לצירופי מזון של הפרדה בין חלבונים ופחמימות.
- ניתן לקנות בחנויות טבע כדורים של חומצת קיבה.
טיפ להקלת היפוכלורידריה:
מומלץ לאכול פפאיה או אננס טריים לאחר האוכל, משום שיש בהם אנזימים שעוזרים לקיבה לעכל.